ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μια πολύ νόστιμη  πρόταση για μεσημεριανό.
Υλικά:
Για 4 μερίδες:
1 πακέτο σπαγγέτι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμύδι κομμένο σε φέτες 
2 φύλλα δάφνης
1 κονσέρβα τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους 
2 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο (σε φυτώρια ή σε μικρά πακετάκια, στα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
3 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτ. κανέλα 
1κουτ. σκόρδο 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρέμμυδι κομμένο σε κύβους  με τα φύλλα δάφνης για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τον κομματιασμένο τόνο, την λιαστή ντομάτα και την ντομάτα σε κύβους  και τα μπαχαρικά και μαγειρεύω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. 

Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και πετάω τη δάφνη. Προσθέτω το ξίδι, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. 

Προσθέτω τα ζυμαρικά, ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news