Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας μουσείο Γ.Ι Κατσίγρας

Hello guys ..Έχετε πάει πότε στην Δημοτική πινακοθήκη της Λάρισας ?Και αν ναι πότε ήταν η τελευταία φορά ? Όποια και είναι η απάντηση νομίζω ότι στις 17 Δεκεμβρίου όλοι θα βρεθούμε εκεί .Για ακόμη μια φόρα η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας μουσείο Γ.Ι Κατσίγρας καινοτομεί προσφέροντας στο κοινό την ξεχωριστή εμπειρία μιας έκθεσης που ανιχνεύει τον κοινό τόπο μεταξύ τέχνης και μόδας. Το Fashion Now είναι μόλις η δεύτερη έκθεση μ’ αυτή τη θεματολογία στην Ελλάδα, με την πρώτη να έχει πραγματοποιηθεί το 2014 στο μουσείο Μπενάκη.
Το θεσσαλικό μπαλέτο πλαισιώνει την έκθεση με τη χορογραφία «Vogue», δίνοντας ζωή στα εκθέματα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να μεταφέρει στο κοινό την αίσθηση μιας φωτογράφισης μόδας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η χορογραφία φέρει την υπογραφή του ταλαντούχου, καλλιτεχνικού διευθυντή του μπαλέτου Γκες Μίχωφ.


Η έκθεση αποτελεί μια συνεργασία του μουσείου με το “Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8” και θα παρουσιάσει 18 έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και σχεδιαστών με θεματικό άξονα το wearable art, την τέχνη που φοριέται.
Στόχος της έκθεσης είναι να προσελκύσει και να προβληματίσει το κοινό της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάζοντας ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο «Τη σχέση Μόδας και Μουσείου», θέτοντας το επίκαιρο ερώτημα: «Είναι η μόδα τέχνη» ; 
Και αν ναι θα έπρεπε να εκτίθεται στα μουσεία;
Πως ορίζουμε τι είναι τέχνη και τι είναι μόδα ;
H έκθεση «Fashion Now» επιχειρεί να τραβήξει μια νοητή γραμμή ανάμεσα τους, ακροβατώντας ανάμεσα σε δυο συγγενικές έννοιες που συνομιλούν, συνυπάρχουν και παράλληλα εξελίσσονται.

Fashion Bloggers και η δυναμική ομάδα της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, θα αγκαλιάσουν την έκθεση γεμίζοντας το χώρο με ‘φωτογραφικά κλικ’, κάνοντας κάθε παρευρισκόμενο να αισθανθεί «κομμάτι» της έκθεσης.


Εκθέτουν οι: Ιωάννης Ρουμελιώτης, Orphans 1618, Ιφιγένεια Σδούκου, Ιωάννα Τερλίδου, Βιβή Τσιόγκα, Μαρία Παπαδημητρίου, Ελένη Ψύρρα, Νίκος Ποδιάς, Φώτιος Μπάλας, Δήμητρα Εξάρχου, Ζωή Ζηπέλα, Ναπολεάνα Νανούλη, Κατερίνα Ξυπολίτου, Ζωή Σεϊτάνη, Ραφαήλ Καστερούδης, Χριστίνα Ρουβολή, Κλειώ Παπαϊωάννου, Σύνθια Γεροθανασίου, Μαρία Γαλαζούλα
Η επιμέλεια και ο συντονισμός της έκθεσης είναι της Αντιγόνης Καψάλη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news