ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ζαχαροπλάστης ούτε έχω κάνει σπουδές πάνω σε αυτό το κομμάτι αν και είναι κάτι που με χαλαρώνει απίστευτα* (αν και η μητέρα ουρλιάζει για τα άπλυτα πιάτα , γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να τα πλένω μετά τεσπά )
 Αυτή η συνταγή είναι μια εξελιγμένη εκδοχή του κέικ με κρέμα λεμονιού του Παρλίαρου .

Σοκολατόπιτα 

120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
Κρέμα λεμονιού
380 γρ. γάλα φρέσκο
220 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι
50 γρ. κορν φλάουρ
80 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
160 γρ. χυμός λεμονιού
Για το γλάσο σοκολάτας:
80 γρ. κουβερτούρας 
80 γρ. κρέμα γάλακτος



Σοκολατόπιτα
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε
Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.Το βγάζουμε από τον φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε , με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κάθετα την σοκολατόπιτα και έχουμε δυο φέτες

Κρέμα λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 250 γρ. από το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους χτυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.

Μόλις πάρει βράση το γάλα της κατσαρόλας, αδειάζουμε μέσα το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου η κρέμα δέσει. Προσθέτουμε τότε το τεμαχισμένο βούτυρο, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει. Αμέσως, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τους χτυπημένους κρόκους. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 8-10 λεπτά, έως ότου η κρέμα σφίξει πάλι. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε με αυτή την μια φέτα από την σοκολατόπιτα.

Για το γλάσο σοκολάτας:
  Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μικρή κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τη σοκολατόπιτα. 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news