Μαθήματα μακιγιάζ: η σωστή βάση

 Η make up artist Άντα Στογιαννίδου  μας δίνει επαγγελματικές συμβουλές για τη σωστή και χρήση του make up.                                                                  


Μεγάλη υπόθεση για μια γυναίκα είναι το σωστό make-up!

 Συχνά οι περισσότερες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το πως να επιλέξουν κ να χρησιμοποιήσουν το foundation χωρίς να δείχνει το πρόσωπο τους σαν να φοράνε μάσκα ή να φαίνεται η λάθος απόχρωση ή ένα στρώμα πούδρας! Οταν πρόκειται να αγοράσετε το foundation, θα πρέπει να γνωρίζετε δύο βασικούς παράγοντες για να διαλέξετε το σωστό προϊόν:
1ο) την απόχρωση της επιδερμίδας μας και 2ο) τον τύπο του δέρματος μας.
Φορώντας make-up πρέπει να έχουμε φαινομενικά μια φυσική τελειότητα!
1) Η τέλεια απόχρωση είναι εκείνη που δε φαίνεται καθόλου. Επιλέγετε το χρώμα βάσει του φυσικού τόνου της επιδερμίδας. Δοκιμάζοντας λίγο στο σαγόνι το σβήνετε προς το λαιμό και προς το πρόσωπο και ελέγχετε αν το χρώμα «χάνεται» μέσα στο δικό σας. Η τέλεια απόχρωση είναι εκείνη που δε φαίνεται καθόλου. Αν γίνεται «ένα» με την επιδερμίδα, η επιλογή είναι σωστή. Στόχος είναι να βελτιώσετε και να αναδείξετε το χρώμα του δέρματος σας, όχι να δημιουργήσετε ένα νέο, γι’αυτό πρέπει να είστε ακριβής με την απόχρωση! Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόνων: οι ψυχροί και οι θερμοί
. •Θερμό χαρακτηρίζεται ένα δέρμα που το χρώμα του έχει σαν βάση το ροζ χρώμα.Επομένως διαλέγετε make-up σε ροζ χρωματισμούς. •Ψυχρό χαρακτηρίζεται ένα δέρμα που έχει σαν βάση το κίτρινο χρώμα. Οπότε επιλέγετε make-up με κίτρινους χρωματισμούς. Βέβαια κατά τη γνώμη μου ως μεσογειακός λαός, κατά κύριον λόγο οι επιδερμίδες έχουν κίτρινους τόνους, συνεπώς πρέπει να αναζητάτε μέικαπ με κίτρινο μέσα τους. Ακόμη και αν έχετε πολύ λευκό δέρμα, μια απόχρωση με ροζ ή ροδακινί τόνους θα σας κάνει να δείχνετε χλωμή!
2) Εκτός του χρωματικού τόνου του foundation οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να βρουν και το κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος τους. Για να διαλέξετε τη σωστή βάση, πρέπει να λάβετε υπόψη το είδος της επιδερμίδας σας, δηλαδή αν είναι λιπαρή, κανονική ή ξηρή. Στην αγορά υπάρχουν make-up κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος...έτσι τα πράγματα είναι απλά αν γνωρίζετε τον τύπο δέρματος σας θα αγοράσετε make-up που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και η επιλογή σας θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι μορφές του foundation που μπορείτε να διαλέξετε είναι υγρό, σε μορφή mousse, compact ή stick. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα είδη του:
•Το υγρό make-up ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Ιδανικό σε κανονικά-μικτά δέρματα. Είναι κατάλληλο για γυναίκες που δεν έχουν σημάδια στο πρόσωπο τους ή σπυράκια και συνήθως η κάλυψη του διαρκεί περισσότερο από τα άλλα make-up. •Το make-up σε μορφή mousse είναι κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες ή ώριμες. Εχει λεπτή στρώση, χαρίζει φυσικό αποτέλεσμα.Επειδή το ξηρό δέρμα χαρακτηρίζεται από ολοκληρωτική έλλειψη λιπαρότητα το συγκεκριμένο foundation είναι κρεμώδες και έτσι το πρόσωπο φαίνεται ενυδατωμενο και δεν σπάει! Επίσης περιέχει χρωστικές ουσίες και γι αυτό το λόγο χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα σε επιδερμίδες που έχουν κοκκινίλες ή σημάδια. •Το make-up σε μορφή πούδρας, compact δηλαδή, είναι κατάλληλο για λιπαρό ή μεικτό δέρμα γιατί χαρίζει ματ αποτέλεσμα. Για περισσότερη κάλυψη η εφαρμογή του γίνεται πάνω από υγρό foundation. Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται προϊόντα oil free, δηλαδή να μην περιέχουν καθόλου λιπαρά συστατικά στη σύνθεση τους για να μην δίνουν επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιούμε είτε υγρά make-up με oil free είτε make-up σε μορφή compact. •Το Stick make up εχει ίδια μορφή με το κονσίλερ και καλύπτει τα πάντα! Ιδανικό για γυναίκες που θέλουν να καλύψουν ρυτίδες ή σπυράκια ή ακόμα και ουλές. Προσοχή στην ποσότητα! Είναι αρκετά συμπυκνωμένο και αν βάλετε πολύ υλικό, θα φαίνεστε σαν να φοράτε μάσκα. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Το χρησιμοποιούν και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις. Έτσι όταν χρησιμοποιήσουμε το σωστό make-up, θα έχουμε και άψογο αποτέλεσμα!!!! Ακολουθώντας αυτές τις μικρές απλές συμβουλές θα έχετε την τέλεια βάση για το τέλειο μακιγιάζ!!!




2 σχόλια:

 

Blogger news