Σουφλέ με σπανάκι και cottage cheese

 Η παρακάτω συνταγή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν η «υγιεινή» εναλλακτική του κλασσικού σουφλέ. Είναι εύκολη, χωρίς περιττά λιπαρά και μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα, ακόμα και για χορτοφάγους. Θα χρειαστείτε περίπου 25 λεπτά για την προετοιμασία και άλλα τόσα για το ψήσιμο.
Υλικά (για 8 άτομα περίπου):
·         500 γραμ. Βίδες
·         500 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο
·         1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
·         2 κονσέρβες ψιλοκομμένα μανιτάρια ή ένα πακετάκι φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
·         κουτάκια cottage cheese (2X 400 γραμ)
·         1 μπουκάλι ξυνόγαλο (250 ml)
·         200 γραμ τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
·         Ένα κύβο μαγειρικής ή αλάτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας
·         Λίγο ελαιόλαδο
Παρασκευή:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το σπανάκι και μαγειρέψτε στο ζωμό του μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και τσιγαρίστε ελαφρά με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέστε τον κύβο μαγειρικής και το σπανάκι και αποσύρετε από τη φωτιά.
Εντωμεταξύ, βράστε και σουρώστε τα μακαρόνια. Αντί για βούτυρο προσθέστε το ένα κεσεδάκι cottagecheese και ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε ξανά. Απλώστε σε ένα μεγάλο πυρέξ.
Στην ίδια κατσαρόλα ανακατέψτε το δεύτερο κεσεδάκι με το cottage cheese και το ξινόγαλο. Περιχύστε τα μακαρόνια και πασπαλίστε το τριμμένο τυρί.
Ψήστε σε μέτριο φούρνου (προθερμασμένο στους 180 στον αέρα) για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Καλή απόλαυση!
πηγή: http://www.diatrofologos.info

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news