ΠΑΤΑΤΕΣ ΩΓΚΡΑΤΕΝ

 ΥΛΙΚΑ (Για 4-6 Μερίδες):
  • 4-5 πατάτες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές –σαν χαρτί– φέτες. Κόβουμε το σκόρδο στη μέση και με αυτό αλείφουμε το ταψί μας, κατά προτίμηση ένα πυρίμαχο σκεύος. Αλείφουμε το σκεύος με το βούτυρο. Στρώνουμε ορισμένες από τις πατάτες σε μια στρώση στον πάτο του σκεύους. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού, 2 κομματάκια βούτυρο και αλάτι. Επαναλαμβάνουμε. Τελειώνουμε με μια στρώση από πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το σκεύος μας από το φούρνο πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/3 του τυριού. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν λίγο πριν τις σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news