Φτιάξε ένα βίντατζ ρολόι με παλιά κλειδιά

Θυμάσαι τα μικρά μαγικά κλειδιά, που βλέπαμε στα παιδικά παραμύθια; Κι όμως παίρνουν τώρα αληθινή υπόσταση στο σπίτι σου και στολίζουν το χώρο σου.
Με πολύ απλά βήματα σου δείχνουμε πώς να κατασκευάσεις το δικό σου ρολόι αντίκα. Για να βρεις κλειδιά, όπως αυτά στη φωτογραφία, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο κατάστημα που πουλάει αντίκες και παλιά αντικείμενα.

Τι θα χρειαστείς:
Μια στρογγυλή επιφάνεια, πλαστική( αρκεί να είναι χοντρή), ψάθινη ή ξύλινη, όπως το πιάτο, το φρίσμπι του σκύλου, το σουπλά, ο δίσκος βινυλίου, κλπ.
Αυτοκόλλητο χαρτί περιτυλίγματος σε παλ απόχρωση, με μικρές αναγραφές επάνω του ή ένα κομμάτι αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή ύφασμα.
Δυνατή κόλλα στιγμής
Μπογιά σε μορφή σπρέι
12 κλειδάκια αντίκες
Ένα γαντζάκι για να κρεμάσεις το ρολόι
Δείκτες ρολογιού
Μηχανισμό ρολογιού, που θα έχει ενσωματωμένη τη θέση για μπαταρίες (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτόν από το παλιό ρολόι που βαρέθηκες).

Πώς θα το φτιάξεις:
Προσάρμοσε τον μηχανισμό και τους δείκτες ανοίγοντας μια τρύπα στο κέντρο ενός οποιουδήποτε στρογγυλού αντικειμένου. Bάψε το με μπογιά σε σπρέι, ζωγράφισε το ή ντύσε το με αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή και ύφασμα, που θα κολλήσεις με κόλλα, σε όποιο χρώμα και σχέδιο ταιριάζει με τον χώρο που θα το τοποθετήσεις. Στερέωσε το γαντζάκι στο πίσω μέρος της επιφάνειας. Μόλις καλύψεις την επιφάνεια με το υλικό που προτιμάς, πάρε την μπογιά σε μορφή σπρέι και βάψε προσεκτικά τα κλειδάκια με ένα σκούρο χρώμα, που να ταιριάζει με τους δείκτες του ρολογιού. Αφού στεγνώσουν, κόλλησε τα ένα- ένα κυκλικά με την κόλλα στιγμής επάνω στη στρογγυλή επιφάνεια, δηλαδή τη βάση του ρολογιού, έτσι ώστε να πάρουν τη θέση των αριθμών που δείχνουν την ώρα. Βάλε μπαταρίες στο μηχανισμό και το ρολόι σου σε λειτουργία.
by:http://www.faysbook.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news