Διαμερισματάκι Μια Σταλιά
Nα λοιπόν που η ωραία και σικάτη διακόσμηση χωράει και σε μικρό μπουκάλι! Ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών σχεδιασμένο από την Carla Basich διαθέτει ότι είναι απαραίτητο για ένα σπίτι χωρίς να στερείται σε στυλ και κομψότητα.  Ειδικές κατασκευές σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν αποθηκευτικούς χώρους κάνουν την κατοικία πρακτική και λειτουργική. Ογκώδη κομμάτια όπως ο καναπές και οι κατασκευές επιλέγονται λευκά για να ελαφρύνουν, ενώ τα μικρότερα έπιπλα και διακοσμητικά είναι σκούρα για να γειώνουν το αποτέλεσμα και να προσθέτουν ενδιαφέρον.


Η βασική χρωματική παλέτα κινείται στο λευκό με μαύρο, αλλά σε κάθε χώρο έχουμε χρώματα που δίνουν χαρά και ζωή.  Τα έπιπλα στην πλειοψηφία τους έχουν γυαλιστερό φινίρισμα, γεγονός που τα κάνει μοντέρνα αλλά και αντανακλά το φως στο κάθε δωμάτιο, κάτι που χρειάζονται οι μικροί χώροι. Όμορφη η γκρι τεχνική στον τοίχο, η συγκεκριμένη είναι από τις αγαπημένες μου και την έχω προτιμήσει σε αρκετούς χώρους. 
Όταν έχουμε μικρά και στενά δωμάτια βοηθά πολύ να διαφοροποιήσεις χρωματικά ένα τοίχο για να ξεγελάσεις το μάτι και να φανεί το δωμάτιο μεγαλύτερο. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις με μια ταπετσαρία.

Πολύ ωραίες οι γωνιές κουζίνας και φαγητού! Τα έπιπλα κουζίνας εκμεταλεύονται κάθε πιθαμή του χώρου.

Κι αφού υπάρχει χρώμα και ταπετσαρία σε δύο τοίχους, επιλέγονται λιτές επιτοίχιες διακοσμήσεις στους υπόλοιπους τοίχους για να μη μπουκώσει το δωμάτιο.

Στην κρεβατοκάμαρα η διαφοροποίηση γίνεται με διακριτική ταπετσαρία και το χρωματικό βάρος δίνεται στα λευκά είδη και μαξιλάρια.

Κανένα τετραγωνικό δεν σπαταλιέται, έχουμε αποθηκευτικούς χώρους μέχρι και κάτω από τα κρεβάτια και παρόλα αυτά τα δωμάτια δεν δείχνουν πνιγμένα από έπιπλα.

Κανένα τετραγωνικό δεν σπαταλιέται, έχουμε αποθηκευτικούς χώρους μέχρι και κάτω από τα κρεβάτια και παρόλα αυτά τα δωμάτια δεν δείχνουν πνιγμένα από έπιπλα.

Στο παιδικό δωμάτιο η ντουλάπα επενδύεται με συρόμενο φύλλο καθρέπτη για να δείξει μεγαλύτερο το δωμάτιο.



2 σχόλια:

 

Blogger news