Πιείτε τον καφέ σας και φάτε την κούπα…

Τα νέα οικολογικά trend που μειώνουν τα σκουπίδια και μας χορταίνουν!


Έχετε σκεφτεί πόσα πλαστικά ή χάρτινα ποτηράκια από καφέδες θα πετάξετε στην ζωή σας; Μια εταιρεία καφέ με οικολογικές ανησυχίες και πιο συγκεκριμένα η ιταλική φίρμα Lavazza φαίνεται πως έκανε τους υπολογισμούς και αποφάσισε να φέρει την αλλαγή. Πως; Δημιουργώντας το λεγόμενο «Cookie Cup.» Σε απλά ελληνικά δημιούργησε μια μπισκοτένια κούπα του καφέ που τρώγεται!

Σχεδιαστής της ο Enrique Luis Sardi από την Βενεζουέλα. Αυτή λοιπόν η κούπα είναι φτιαγμένη από ζύμη και εσωτερικά έχει μια ειδική επικάλυψη από ζάχαρη η οποία λειτουργεί ως μόνωση, κάνοντας την παράλληλα αδιάβροχη και προσθέτοντας ζάχαρη στο ρόφημα. Ακόμα δεν θα το βρείτε στο κοντινότερο take away, όμως σύντομα θα αρχίσει να παράγεται παρέα με μια εκδοχή για ζεστή σοκολάτα.
Από ότι φαίνεται όμως το trend εξαπλώνεται αφού και η Γαλλική σχεδιαστική εταιρεία Mitt φαίνεται πως έχει εμπνευστεί μια βρώσιμη εκδοχή ενός δοχείου για φοντί σοκολάτας, ενώ ένας καθηγητής του Harvard έχει αναπτύξει μια βιοδιασπώμενη μεμβράνη η οποία παίρνει την γεύση του περιεχομένου της και μπορεί επίσης να καταναλωθεί.
Αναμένοντας λοιπόν τα νέα trends!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news