Μικρές, έξυπνες, χρηστικές λύσεις!
Πολύ έξυπνα SOS tips για να είναι όλα εν τάξει.


Το σημαντικό όταν βρίσκεσαι μπροστά σε ένα πρόβλημα είναι να βρεις γρήγορα την καλύτερη δυνατή λύση και το σπίτι σας μπορεί συχνά να σας βάζει σε σκέψη. Δείτε πως μπορείτε να διορθώσετε, να καθαρίσετε και να χρησιμοποιήσετε ως χέρι βοηθείας πράγματα που έχετε ήδη στο σπίτι σας ή που μέχρι σήμερα είχαν μια άλλη χρηστική ιδιότητα.
Χέρι βοηθείας
Για να ωριμάσουν οι πράσινες τομάτες σας βάλτε της μέσα σε χαρτοσακούλα παρέα με ένα ώριμο μήλο και αφήστε τις μερικές μέρες. Μη βάλετε πάνω από 6 τομάτες μαζί.
Αφαιρέστε τους λεκέδες από τις κούπες σας τρίβοντας ένα κομμένο λεμόνι και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα προηγουμένων βάλτε του πάνω κόκκους αλατιού. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι.
Διατηρήστε φρέσκο το κομμένο κρεμμύδι σας και τις μυρωδιές μακριά αποθηκεύοντας το μέσα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Εκεί μπορεί να κρατηθεί μέχρι και μια εβδομάδα. Μην επιλέξετε μυρωδιές γιατί απορροφά τις μυρωδιές.
Καθαριότητα
Καθαρίστε τους λερωμένους από δαχτυλάκια τοίχους ή τις ταπετσαρίες τρίβοντας λίγη ψίχα ψωμιού.
Μαζέψτε τις τρίχες από το ζωάκι σας από τους καναπέδες ή τα καθίσματα του αυτοκινήτου τρίβοντας τα με ένα πλαστικό γάντι.
Καθαρίστε τον καθρέφτη του μπάνιου σας με αφρό ξυρίσματος, περάστε το με ένα μαλακό πανί και έτσι δεν θα νοτίζει μετά το μπάνιο σας.
Γρήγορες λύσεις
Εάν έχετε χάσει την τάπα από το μπάνιο σας βάλτε στη θέση της ένα μπαλάκι του γκολφ. Μένει στη θέση του και επανέρχεται πάλι στην τρύπα.
Κάντε τα φύλλα στα φυτά σας να γυαλίζουν τρίβοντας πάνω τους λίγη μαγιονέζα. Θα παραμείνουν έξτρα γυαλιστερά για πολλές εβδομάδες.
Κρατήστε τις καρφίτσες σας πάνω σε ένα φαρδύ κερί. Το κερί βοηθάει στο να περνάνε πιο εύκολα από το ύφασμα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news