Η ρετρό πλευρά του hi-tech.

Μπορεί κάποιοι να έχετε δει στο facebook την ανάρτηση που ρωτάει ποια είναι η σχέση ενός στυλό με μια κασέτα, με την απάντηση να αποκαλύπτει και την ηλικία σας. Ε, λοιπόν με αυτό το σκεπτικό ο Austin Yang, product και industrial manager, αποφάσισε να προσθέσει στην τεχνολογία στοιχεία του παρελθόντος με σκοπό να μάθει τους νεότερους τι υπήρχε πριν γεννηθούν αλλά και να την κάνει πιο οικεία στους γηραιότερους. Το αποτέλεσμα ήταν δύο αμφιλεγόμενα για την χρησιμότητα τους μεν, αλλά πολύ ενδιαφέροντα δε,project.   
Γνωρίστε λοιπόν την iTypewriter. Τα πλήκτρα μιας γραφομηχανής αντιστοιχούν στα πλήκτρα ενός iPad, η οποία λειτουργεί με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, μόνο που για χαρτί έχετε το tablet σας. Σύμφωνα με τον δημιουργό έτσι ικανοποιούνται αυτοί που αγαπούν το ρετρό ενώ και ηλικιωμένοι εξοικειώνονται καλύτερα.
Το δεύτερο είναι το iTurntable. Δηλαδή ένα iPod ενσωματωμένο στο παλιό αγαπημένο μας πικάπ! Στην πραγματικότητα είναι ένα iPod dock με ρετρό αισθητική και λειτουργίες. Για να παίζει η μουσική πρέπει να γυρνάει και να είναι η βελόνα η οποία είναι και το κοντρόλ για να αλλάζετε λειτουργίες στο iPod.
Και ένα σχετικό video που βρήκα





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news