Καναπές κατασκευασμένος από ένα παλίο κρεβάτι



Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να μετατρέψετε το ξεχασμένο κρεβάτι στην αποθήκη σε ένα υπέροχο καναπέ την για την βεράντα η τον κήπο σας?Για να προλάβω τυχόν απορίας σας θα σας πω ότι  τα κρεβάτια είτε ξύλινα είτε σιδερένια μπορούν να γίνουν καθίσματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το κεφαλάρι και το κάτω μέρος του σκελετού, τα πόδια, τις πλαϊνές επιφάνειες ακόμη και τις τάβλες του .Θα προκύψει ένας αντίστοιχου στυλ καναπές, εκτός φυσικά κι αν θελήσετε να βάψετε και να επεξεργαστείτε τα κομμάτια έτσι ώστε να αποκτήσουν εντελώς διαφορετική όψη και ύφος από τα αρχικά τους.

Οι συνδυασμοί που μπορείτε να πετύχετε είναι εκατοντάδες στα κομμάτια του κρεβατιού αρκεί να βάλετε την φαντασία και την δημιουργικότητας σας να δουλέψει , πάντως σε γενικές γραμμές οποιοδήποτε κεφαλάρι από ένα παλιό κρεβάτι μπορεί να αποτελέσει την πλάτη ενός καναπέ, ενώ ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα που θέλετε να έχει το κάθισμα  θα χρησιμοποιήσετε είτε αυτούσια είτε κομμένα κάποια από τα υπόλοιπα στοιχεία του κρεβατιού ή και κάποια πρόσθετα ξύλα. 
Είναι ένας απίστευτος και πολύ δημιουργικός τρόπος να δημιουργήσετε τον δικό σας μοναδικό καναπέ χώρις να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία απλά αξιοποιώντας ένα παλιό κρεβάτι. Θα δώσει μοναδικό στυλ στην βεράντα η τον κήπο σας και γιατί όχι μπορείτε να τον βάλετε και στο χολ η την κουζίνα ακόμη και στο σαλόνι του σπιτιού σας αν το επιτρέπει η διακόσμηση του χώρου.

Η βασική δυσκολία των περισσοτέρων σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι τα ειδικά εργαλεία για να κόψετε τα ξύλα ή το σίδερο όπου χρειάζεται,  να ανοίξετε τρύπες για τις βίδες κλπ. Αν λοιπόν ούτε τα διαθέτετε, ούτε και κάποιος φίλος/γνωστός έχει μια σχετική εμπειρία σε τέτοιες εργασίες, απλώς δώστε τα κομμάτια του κρεβατιού και εξηγήστε το σχέδιο του καναπέ σ΄ένα ξυλουργό, η απλή συναρμολόγηση τους δεν κοστίζει ακριβά. Στην συνέχεια, μπορείτε μόνοι σας να βάψετε τον καναπέ, να εφαρμόσετε αν σας αρέσει κάποια τεχνική παλαίωσης κλπ















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news