Tips για την σώστη επιλόγη χρώματων στο σπίτι

Για τους περισσότερους η επιλογή χρώματος στο σπίτι αποτελεί μια τεράστια πρόκληση!Ένα δωμάτιο χώρις χρώμα είναι σαν ένα σώμα χωρίς ρούχα.Το χρώμα στους τοίχους πολλές φορές ρυθμίζει την διάθεση και αναδεικνύει την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του σπιτιού.Καταρχήν χαλαρώστε και διασκεδάστε την όλοι διαδικασία και νιώσετε ότι έχετε περισσότερη ανάγκη για βοήθεια απευθυνθείτε σε έναν διακοσμητή για να σας βοηθηθεί.

Καταρχήν μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα μπορείτε όσο έντονο και αν είναι το χρώμα που αγαπάτε να το χρησιμοποιήσετε στα αξεσουάρ του σπιτιού και στους τοίχους να κινηθείτε σε απαλούς τόνους και αν έχετε την οικονομική δυνάτητα κάθε εποχή να αλλάζετε και τα αξεσουάρ του σπιτιού. 

Πριν δευσμευτήται σε ένα χρώμα δοκιμάστε πολλά!Μπορείτε να αγοράσετε δείγματα και να βάψετε μεγάλες σανίδες αφίσες.Και μετακινήστε τες από δωμάτιο σε δωμάτιο και παρατηρήστε πως το χρώμα αλλάζει ανάλογα με το φως και την ώρα. 


Επιλέξτε τους αγαπημένους σας πίνακες και παρατηρήστε τα χρώματα τους για να δημιουργήσετε στρώματα χρώματος σε αντίστοιχες αποχρώσεις,και βάλτε αντίθετα χρώματα σε αξεσουάρ όπως μαξιλάρια  

 Συμβολισμοί χρωμάτων
Κάθε χρώμα διαθέτει  ψυχολογικές συνιστώσες και ασκεί μια συγκεκριμένη ψυχολογική επιρροή πάνω στο σώμα σας.
Μπλε: Χαλαρώνει, απαλύνει το σώμα από την κούραση και δημιουργεί μια πνευματική συγκέντρωση. Αποτελεί ιδανική επιλογή για παιδικά δωμάτια και μπάνια. Το μπλε φαίνεται να λειτουργεί λιγότερο καλά στις κουζίνες, αφού καταστέλλει την όρεξη.
Κόκκινο:  Αυξάνει την αρτηριακή πίεση και το ρυθμό της αναπνοής. Διεγείρει την όρεξη και οδηγεί τους ανθρώπους στην έλλειψη της αίσθησης του χρόνου. Αποτελεί ένα ισχυρό χρώμα και καλό είναι να χρησιμοποιείται περιορισμένα για να δώσει έμφαση στο χώρο.
Κίτρινο: Προκαλεί την κούραση των ματιών. Αυξάνει το μεταβολισμό και αναστατώνει τα μωρά. Μειώνει την ψυχραιμία των ανθρώπων αλλά δημιουργεί χαρά και ενέργεια.
Πράσινο: Είναι παρόμοιο με το μπλε. Το χρώμα του φασκόμηλου είναι ελκυστικό λόγω του ουδέτερου χαρακτήρα του. Πρόκειται για ένα χρώμα που κυρίως ξεκουράζει τα μάτια.
Μοβ: Δηλώνει μυστήριο και πνευματικότητα. Ιστορικά  είναι το χρώμα των βασιλέων. Ως απόχρωση, το χρώμα της λεβάντα είναι ιδιαίτερα αγαπητό στα νεαρά κορίτσια.
Ροζ: Πρόκειται για ένα θηλυκό χρώμα, το οποίο μειώνει τις επιθετικές συμπεριφορές. Δημιουργεί μια άνεση και μια γλυκύτητα.
Γκρι: Ενισχύει τη δημιουργικότητα και είναι κατάλληλο για γραφεία. Λειτουργεί ως ένα διακριτικό υπόβαθρο για άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα κομψό χρώμα.
Καφέ: Δείχνει ασφάλεια, αξιοπιστία και σιγουριά. Αποτελεί ένα χρώμα χαλαρωτικό και άνετο. Ευνοεί κυρίως τα οικογενειακά δωμάτια και συνδυάζεται εύκολα με ζεστά χρώματα.

Επίσης καλό είναι όταν προμηθεύσετε χρώματα να συμβουλεύστε και την γνώμη των ειδικών όπως κάνω και εγώ στο αγαπημένο μου κατάστημα Χρώματα-Σιδηρικά-Εργαλεία Κουζεκλίδη 


2 σχόλια:

 

Blogger news