Sweet dreams

Χτες επιτέλους παρέλαβα το νέο μου στρώμα και μετά από καιρό κοιμήθηκα και ξεκουραστικά. Γενικά με αυτό το θέμα είχα ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και για χρόνια στο πρώτο μου φοιτητικό σπίτι είχα αγοράσει στρώμα από γνώστη αλυσίδα σουηδικών επίπλων(πήρα βέβαια από τα ποιο οικονομικά βέβαια)το αποτέλεσμα ήταν ότι ήταν τόσο μαλακό που ένιωθα ότι κοιμάμαι σε στρώμα νερού το αποτέλεσμα ήταν να κοιμάμαι μέχρι και στο πάτωμα η οπουδήποτε αλλού για να μην κοιμάμαι στο κρεβάτι. Στα χρόνια που ζούσα στην Αθήνα αγόρασα πάλι στρώμα από μεγάλη εταιρία που το στρώμα στην αρχή ήταν φανταστικό απλά μετά από 3 χρονιά είχε κάνει μια τεράστια λακκούβα από την μεριά που κοιμόμουν. Το αποτέλεσμα αλλαγή στρώματος πάλι. Λεφτά πάλι για πέταμα δεν είχα και έτσι αποφάσισα να το ψάξω αρκετά αυτή την φορά.....

Η δικιά μου επιλογή..


 Καταρχήν δεν πρέπει να βιαστείτε καθόλου στην αγορά σκεφτείτε μόνο ότι το 1/3 της ζωής μας το περνάμε εκεί. Σκεφτείτε ότι είναι μια επένδυση για την υγεία μας.
 Ένα καλό στρώμα θα πρέπει να προέρχεται από αξιόπιστη εταιρεία, που να προσφέρει 5-10 χρόνια εγγύηση.
Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Απευθύνσου σε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα και δοκίμασε τα στρώματά τους. Βγάλε τα παπούτσια σου και... ξάπλωσε δοκιμάζοντας διάφορες στάσεις, εμμένοντας σε αυτήν που παίρνεις κατά τη διάρκεια του ύπνου σου. Διάβασε προσεκτικά τις ετικέτες που εξηγούν από τι υλικό είναι το εξωτερικό ύφασμα, τι υλικό περιέχεται στο εσωτερικό τους, πόσες εσωτερικές στρώσεις έχουν. Οι πληροφορίες αυτές καθορίζουν και τις διαφορές στις τιμές που θα συναντήσεις.

Aνατοµικό ή ορθοπεδικό;
O συνηθέστερος διαχωρισµός στα στρώµατα είναι µεταξύ «ορθοπεδικού» και «ανατοµικού». Οι συγκεκριµένοι όροι χρησιµοποιούνται 
απ' όλες σχεδόν τις εταιρείες για διαφορετικά κάθε φορά στρώµατα. Συνήθως, όµως, σηµαίνουν ότι το στρώµα έχει καλές στηρικτικές ιδιότητες. Και στις δύο περιπτώσεις ο ρόλος του σωστού στρώµατος είναι να πληροί τους κανόνες υγιεινής και σωστής στήριξης, ώστε να προσφέρει τις απαραίτητες συνθήκες για έναν καλό ύπνο.

Όσον αφορά τα τµήµατα του στρώµατος, αυτά σε γενικές γραµµές είναι:

-Ο «σκελετός» που έχει το στηρικτικό ρόλο (ελατήρια, πλέγµα ή άλλο υλικό). Η στηρικτική στιβάδα συνήθως καλύπτεται από κάποιο υλικό (π.χ. κοκκοφοίνικα), ώστε τα ελατήρια να µην έρχονται σε επαφή µε τη µαλακή επίστρωση.

-Το «γέµισµα» εξωτερικά του σκελετού, που είναι υπεύθυνο για την άνεση και για το πόσο µαλακό είναι το στρώµα. Συνήθως, αποτελείται από αφρό πολυουρεθάνης, πολυεστέρα ή βαµβακερές ίνες (επίσης µετάξι, πούπουλα χήνας κ.ά.).

-Το εξωτερικό κάλυµµα του στρώµατος από συνθετικό ύφασµα καλής ποιότητας, γερά συνδεδεµένο (συνήθως ραµµένο) µε το υλικό κάτω από αυτό, ώστε να είναι σταθερό. 


Όσον αφορά τα άλλα είδη των στρωµάτων, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και διάφορα υλικά (ακόµα και στρώµατα µε αέρα ή νερό), ενώ κάποια άλλα είναι κατασκευασµένα από αφρό φυσικού λατέξ ή από ένα είδος συνθετικού αφρού που έχει «µνήµη». Το υλικό αυτό στα σηµεία που έρχεται σ' επαφή µε τη θερµότητα του σώµατος διαµορφώνεται ανάλογα µε την πίεση που δέχεται και κατά κάποιο τρόπο προσαρµόζεται στο σχήµα του σώµατος. Έτσι, ελαχιστοποιείται η πίεση και βελτιώνονται η στήριξη και η άνεση. Υπάρχουν, επίσης, στρώµατα που δεν περιέχουν µεταλλικά µέρη, αλλά το στηρικτικό τµήµα τους αποτελείται και αυτό από αφρώδες υλικό, το οποίο όµως είναι πιο σκληρό απ' ό,τι συνήθως.


1 σχόλια:

  1. Σωστές οι συμβουλές σας!! Εγώ τις ακολούθησα και αγόρασα αυτό το στρώμα https://elitestrom.gr/proionta/stromata/sealy-passion/ Είμαι πολύ ευχαριστημένη και πλέον ξυπνάω και είμαι πιο ξεκούραστη από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Blogger news