Φωτιστικό από τενεκεδάκι


Υλικά:

- Τενεκεδάκι
- Μαρκοδόρος
- Απλό χαρτί
- Ψαλίδι
- Κολλητική ταινία
- Σφυρί
- Καρφιά
-Κεράκι
Απαιτούμενος Χρόνος:

45 περίπου λεπτά

Οδηγίες: 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τενεκεδάκι οποιουδήποτε μεγέθους για την κατασκευή αυτή. Πλύνετε καλά το τενεκεδάκι σας και αφαιρέστε την ετικέτα του. Μετρήστε την επιφάνεια που έχει το τενεκέδακι σας ώστε να υπολογίσετε ποσό μεγάλο θα είναι το σχέδιο που θα φτιάξετε. Γεμίστε έπειτα το τενεκέδάκι σας με νερό, αφήνοντας ένα πόντο περιθώριο από την κορυφή του. Τοποθετήστε το τενεκεδάκι στο θάλαμο και αφήστε το εκεί μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί το νερό. Το φωτιστικό σας θα φτιαχτεί ανοίγοντας τρυπίτσες στο τενεκεδάκι με καρφιά και σφυρί. Με το να παγώσουμε νερό στο εσωτερικό του διασφαλίζουμε ότι το τενεκεδάκι θα κρατήσει το σχήμα του καθώς θα ανοίγουμε τρυπίτσες με τα καρφιά και το σφυρί.
Όταν το νερό παγώσει είστε έτοιμοι να φτιάξετε το φωτιστικό σας. Μπορείτε, εάν θέλετε, να φτιάξετε σε ένα χαρτί το μοτίβο με τη διακόσμηση που θα χρησιμοποιήσετε και να κολλήστε το χαρτί στο τενεκεδάκι σας, ώστε να σας βοηθήσει με το σχεδιασμό του φωτιστικού σας. Ακολουθώντας το μοτίβο σας ανοίξτε τις τρυπίτσες στα ανάλογα σημεία κι έπειτα αφήστε τον πάγο να λιώσει.Για ποιο εντυπωσιακό  αποτέλεσμα μετά βάψετε το με ακρυλικό χρώμα σε παστέλ απόχρωση 

Τέλος, αφού βεβαιωθείτε ότι το τενεκεδάκι σας έχει στεγνώσει, ανάψτε ένα κεράκι και τοποθετήστε το στο εσωτερικό του. Το φωτιστικό σας είναι έτοιμο. Απολαύστε το!

2 σχόλια:

  1. Τέλεια ιδέα! Ευχαριστούμε! (μέχρι στιγμής, φύτευα στα ντενεκεδάκια, τώρα μου έδωσες κι άλλες ιδέες!)
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-)!!se liges meres erxetai neo post me polle perisoteres idees gia ta tenekedakia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Blogger news