Ονειρευτείτε με τα μάτια ανοιχτά, και όλα θα πάνε καλά


Πριν από λίγο καιρό άκουσα την  φράσει αυτή  από τα χείλη  ενός  επιτυχημένου επιχειρηματία που πάρα την κρίση τα κατάφερνε μια χαρά 
Για αυτό και εγώ σήμερα  θα σας παρουσιάσω ένα τέτοιο κορίτσι που ονειρεύεται με τα μάτια ανοιχτά .  Η Σταυρί Δεμοιράκου εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει μια νέα καριέρα στον χώρο της ζαχαροπλαστικής που κατά την γνώμη μου θα έχει μια πολύ πετυχημένη πορεία 
Συζητώντας μαζί της  ανακάλυψα  ότι σπουδάζει λογιστική, αλλά πάντα το όνειρο της ήταν να γίνει ζαχαροπλάστης. Με νοσταλγία μου ανέφερε  την πρώτη φόρα που έφτιαξε κέικ «Ήμουν γυμνάσιο νομίζω και μας μάζεψε η μαμά από μια φίλη μου για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα κέικ εκείνη την στιγμή γεννήθηκε μέσα μου ένας νέος έρωτας, που άργησα  να τον καταλάβω. Όταν λίγα χρόνια αργότερα τελείωσα το σχολείο έκανα το τραπέζι σε φίλους, τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό θέλω να κάνω στην ζωή μου. Να δημιουργώ!»


Μια φανταστική τούρτα που έκανε για event 
Sweet 22.Που γίνονται ποιο γλύκα με μια τούρτα φτιαγμένη από την Σταυρί  

Cup cake oreo 

Cup cake όταν τα βλέπω απλά πάντα  χαμογελάω 


Την Σταυρί την βρίσκεται στο facebook Stavri Demirakou και στο passeavantds@hotmail.com 



                             Κατάφερα να κλέψω μια εκπληκτική συνταγή της για εναλλακτικά cake pops 
Όπως είναι φυσικό στην Ελλάδα τρώμε αρκετά το cake. Ειδικά αν είναι και της μαμάς με βούτυρο γάλακτος και αυτό το διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού. 
Για αυτό λοιπόν αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή, εύκολη και σχετικά οικονομική. 
Τα cake pops ίσως να είναι λίγο παρεξηγημένα, γιατί σου λένε πρέπει να πάρεις μία φόρμα κ να αγοράσεις χίλια δυο πράγματα. Ας το κάνουμε λίγο πιο απλό. παίρνουμε το cake που μπορεί να μας έχει περισσέψει ή αλλιώς ένα από τον κοντινό μας φούρνο και τ θρυμματίζουμε με τα χέρια. Στο τρίμμα προσθέτουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα, λίγο λίγο, ανακατεύοντας με τα χέρια σας να ζυμώνουμε έως ότου γίνουν ένα μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με σελοφάν για περίπου ένα τεταρτάκι. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλάκια απαλά. λιώνουμε λίγη σοκολάτα της αρεσκείας μας σε φούρνο μικροκυμάτων. κ παίρνουμε καλαμάκια από σουβλάκια τα βουτάμε λίγο  στη μυτούλα κ τα καρφώνουμε απαλά στα μπαλάκια που έχουνε φτιάξει περίπου στη μέση της απόστασης. τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. ( αυτό το κάνουμε γιατί πρέπει να κρυσταλλοποιηθεί η σοκολάτα για να μη μας φεύγει κατά το στάδιο του γλάσσου) μετά τα γλασσάρουμε ,βουτώντας τα στο μπολάκι που έχουμε λιώσει τη σοκολάτα μας. Απαλά τα τινάζουμε ελάχιστα στην άκρη του μπολ και τα τοποθετούμε όρθια σε ένα φελιζόλ, εγώ δεν είχα και τα στήριξα πάνω σε μία μπανάνα η σε ένα χαμηλό ποτήρι. εύχομαι καλή δημιουργία.!!
tip: τη σοκολάτα αν τη βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων θα τη βάλετε για 15" και μετά ανακάτεμα και άλλα 15" έως ότου δείτε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ λιώνει και όση σοκολάτα έχει μείνει στο ανακάτεμα.






3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο κορίτσι. Και σε σένα για το post!

    xx
    FashionEvELand | FEEL
    Giveaway on my blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολη και θα πρέπει να είναι και πολύ νόστιμα... καταχωρηθηκε !
    Καλό βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Blogger news