Πασχαλινά σοκολατένια αυγά με γέμιση Cheesecake

Φέτος πραγματικά δεν έχω καταλάβει πότε ήρθε το Πάσχα και ας πέφτει τόσο αργά νομίζω ότι ήταν χτες τα Χριστούγεννα!Και επειδή καταλαβαίνω ότι ολοί είστε πολύ απασχολημένοι  αποφάσισα να σας παρουσιάσω το ποίο εύκολο και εντυπωσιακό επιδόρπιο που θα ξετρελάνει όλους ανεξαρτήτως ηλικίας!



Και θα μπορείτε να κάνετε και πλάκα στους καλέσμενους σας γιατί μοιάζουν τόσο ρεάλιστικα αλιθήνα.



Υλικά 
Cheesecake-γεμιστή σοκολάτα Πασχαλινό αυγό Κύπελλα 
(κάνει 6-8 κανονικού μεγέθους Πάσχα cheesecakes αυγό, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει την ποσότητα της cheesecake πλήρωσης ανάλογα με το μέγεθος των αυγών σας)
6-8 Σοκολατένια αυγά  περίπου 6 εκατοστά ύψος και 4 εκατοστά(μπορείτε να βρείτε σε πολλά ζαχαροπλάστια η ακομή και στο souper market)η να κάνετε μόνοι σας  .   
150g τυρί κρέμα έκτος ψηγείου 
30g  ζάχαρη άχνη  κοσκινισμένο 
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας 
125ml  παχύρρευστη μαρμέλάδα  κτυπημένη σαν κρέμα 
για το «αυγού»: 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο, 1 κουταλιά της σούπας (περίπου 15g) ανάλατο βούτυρο (χυμός πάθους μπορεί να αντικατασταθεί με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι, χυμό μανταρινιού ή μάνγκο, νέκταρ ροδάκινο, μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του χυμού σε γεύση), εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε με οποιαδήποτε φρούτα πηγμένο γάλα για τυρί που προτιμάτε. Προαιρετικά: μπορείτε να συμπεριλάβετε μερικά ψίχουλα cheesecake κρούστα στη βάση του κάθε αυγού, αν πραγματικά θέλετε να συμπεριλάβετε κάποιο είδος του φλοιού στο επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό οδοντωτό μαχαίρι, αφαιρέστε προσεκτικά τις κορυφές των σοκολατένια αυγά. (Ένα ζευγάρι των ανθρώπων που ανέφεραν ότι η θέρμανση το μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό θα γίνει αυτό πιο εύκολο και πιο τακτοποιημένο, ευχαριστίες για την άκρη! Αλλά προσωπικά μου αρέσει που έχουν τις ακμές.) Τοποθετήστε τα αυγά στο ψυγείο για να τους κρατήσει διατηρημένα με απλή ψύξη, ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση cheesecake.
Τοποθετήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και κτυπήστε στη υψηλή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο, σχετικά 3-4 λεπτά. (παρακολουθήσετε στενά ως συμπυκνωμένη κρέμα είναι Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, συνδυάζουν απαλά τη σαντιγί στο μίγμα τυριών κρέμας μέχρι να γίνει λείο. Προσεκτικά με ένα κουτάλι τοποθέτηστε μέσα στα αυγά την κρέμα 



Ετοιμάστε την σάλτσα πάθους? Στέλεχος πολτό πάθους να αφαιρέσετε τους σπόρους και τοποθετήστε το σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη μαρμελάδα βερίκοκο και βουτύρου. Ήπια θερμότητα σε χαμηλό, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να γίνει λείο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε  να κρυώσει. (Αν μαρμελ.
άδα βερίκοκο σας είναι πεπλατυσμένος θα πρέπει να στέλεχος τη σάλτσα σε αυτό το σημείο) Τοποθετήστε στο ψυγείο και μέχρι να πήξει ελαφρά. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, προσεκτικά φτιαρίζω μια τρύπα στο κέντρο κάθε cheesecake, περίπου 1 cm βάθος και πλάτος. Συμπληρώστε τρύπα με μερικά από τα διατηρημένα με απλή ψύξη σάλτσα πάθους και να επιστρέψει τα αυγά στο ψυγείο για να χαλαρώσω και πάλι για τουλάχιστον 30 λεπτών. Αφαιρέστε τα αυγά από το ψυγείο περίπου 10 λεπτά πριν το σερβίρετε. Διατηρήστε τα αυγά στο ψυγείο σας σε ένα μέσα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 2-3 μέρες.  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news