Ιδεές για να δημιουργήσουμε μια όαση στην βεράντα μας

  Για όσους από μας δεν ανήκουμε στους προνομιούχους με κήπο στο σπίτι μας, η βεράντα ή το μπαλκόνι είναι η μόνη μας διέξοδος για να χαρούμε τον εξωτερικό χώρο. Με όμορφα έπιπλα, γλάστρες και ζαρντινιέρες, χαρούμενα μαξιλαράκια και διακοσμητικά ακόμα και το πιο μικρό μπαλκόνι μπορεί να γίνει η προέκταση του σπιτιού μας και η απόλαυση μας τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Δεν χρειάζεται να επιμένουμε στα σεταρισμένα έπιπλα. Ένα mix 'n match από διαφορετικών στυλ κομμάτια θα δημιουργήσει ένα σκηνικό ευχάριστο και με προσωπικότητα


Στους τοίχους πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Στους εξωτερικούς χώρους αν κάτι λείπει αυτό είναι οι τοίχοι, γι αυτό και προσέχουμε τι θα βάλουμε στους ελάχιστους κάθετους χώρους που διαθέτουμε. Δεν χρειάζεται να περιοριστούμε στα κλασικά διακοσμητικά εξωτερικών χώρων, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη βάζοντας και ένα καθρέπτη. 


Σκοπός είναι να γίνει το μπαλκόνι η προέκταση του σπιτιου μας, προσπαθούμε λοιπόν να υπάρχει συνάφεια του έξω με του μέσα.





Μια κούνια είναι μια ιδαιτέρη χαλαροτική λύση και ένα υπέροχο παιχνίδι για τους μικρούς φίλους .... 

Αναλόγως με το χώρο που διαθέτουμε μπορούμε να έχουμε γωνιά καθιστικού με καναπέ ...




Ίσως κι ανεμιστήρες για αποικιακό στυλ και αντιμετώπιση του καύσωνα.

Οι κουρτίνες είναι ένα υπέροχο διαχωριστικό που δίνει ιδιαίτερο στυλ και αίσθηση "εσωτερικού αιθρίου". Στοιχείο ρομαντικό και αποικιακό αφαιρείται εύκολα για να καθαριστεί και να φυλαχτεί τους βροχερούς μήνες.


Τα κεραμικά είναι επίσης πολύ καλή ιδέα, φανταστείτε την επιφάνεια του τραπεζιού επενδυμένη με κεραμικά πλακίδια ή ένα μωσαικό από ψηφίδες ή σπασμένα πλακάκια, κατασκευή που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας.



Οι κουνιστές πολυθρόνες είναι επίσης μια απολαυστική επιλογή.  

Και γιατί όχι κρεμαστές?

Ή να προτιμήσουμε design κομμάτια για ποιο πολυτελής βεράντες 



Όταν διακοσμούμε τον χώρο ενός μπαλκονιού καλό είναι να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στα έπιπλα, εξίσου σημαντικά είναι τα διαχωριστικά που μπορεί να υπάρχουν, οι τοίχοι και τα δάπεδα.

Κι αν χρειαζόμαστε λύσεις αποθήκευσης κάποιων αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια και κουβέρτες μπορούμε  να το κάνουμε με ένα καλάθι 
ή ένα καφάσι!





Αν υπάρχει κάποιο διαχωριστικό που δεν μας αρέσει αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, τότε φροντίζουμε να αποσπάσουμε το μάτι δημιουργώντας ένα focal point με κάτι άλλο, όπως βλέπουμε παρακάτω που τοποθετήθηκε το διακοσμητικό με τα αναρριχητικά ακριβώς μπροστά στο διαχωριστικό.

Ο φωτισμός είναι εξίσου σημαντικός, μπορούμε να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα με ιδιαίτερα φωτιστικά και απλίκες. Να αντικαταστήσουμε τα σποτάκια που υπάρχουν συνήθως με ωραία κρεμαστά φωτιστικά, ακόμα και πολυέλαιους! 


Γωνιά με chaise longue 



Aκόμα και με λίγα τσιμεντότουβλα και μερικές σανίδες μπορούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο! Σημασία έχουν οι διακοσμητικές λεπτομέρειες και τα αξεσουάρ. Και σε ποιο παλιό άρθρο έχω αναφερθεί  για οικονομικές λύσεις στην βεράντα και στον κήπο.



Αν το δάπεδο δεν μας αρέσει και το επιτρέπει το ύψος μπορούμε να τοποθετήσουμε κινητά παρκέ κομμάτια σαν εύκολη λύση ή να βάλουμε χαλάκια (με πλαστικοποιημένη την κάτω πλευρά για καλύτερη συντήρηση). 


Μια ειδική κατασκευή



...όπου μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταναγκασμό των πανομοιότυπων καθισμάτων!



Αποφύγετε τα αδιάφορα πλαστικά έπιπλα της σειράς και προτιμήστε την ομορφιά του ξύλου και του σιδήρου. Αν προτιμήσετε πλαστικό διαλέξτε καλής ποιότητας ιδιαίτερα κομμάτια.


 Μια κατασκευή από παλέτες θα μας εξυπηρετήσει πολύ οικονομικά και μοναδικά.

Ένα χαλί μπορεί να είναι υπέροχο αρκεί βέβαια να επιλέξουμε κάτι πρακτικό που να καθαρίζεται εύκολα.



Και γιατί όχι? Μια αιώρα!


Ως διαχωριστικό μπορεί να λειτουργήσει ένα καφασωτό αναρρίχησης φυτών, ένα παλιό παντζούρι, κουρτίνες, ένα ξύλινο ή ψάθινο παραβάν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news