DIY: φτιάξε μόνη σου φέτος έναν εύκολο χαρταετό


Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τα κούλουμα γιορτάζονται κάθε χρόνο με κέφι. Σου προτείνουμε ένα παιδικό project για χαρταετό που θα κλέψει την παράσταση. Μια μέρα αρκεί για να καθίσεις μαζί με το μικρό σου και να τον φτιάξετε παρέα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Χαρτιά χειροτεχνίας σε διάφορα χρώματα
Βέργες από καλάμι ή σύρμα, 2 ή 3 κομμάτια διαμέτρου ½ χιλ.
Κόλλα
Βελόνα και κλωστή κεντήματος
Ψαλίδι
Σελίδες Α4 για το σχέδιο
Μολύβι

Πως θα φτιάξετε το χαρταετό:
• Σχεδιάστε το σχέδιο της αρεσκείας σας. Κάθε σχέδιο θα πρέπει να αποτελείται από τμήματα σε μορφή κύκλου, ημικυκλίου ή δακρύων. Σημαντικό είναι, να σημειώσετε με έντονο χρώμα τα σημεία στα οποία ενώνονται οι βέργες.
• Ξεκινήστε φτιάχνοντας το πρώτο τμήμα. Αν το πρόκειται για χαρταετό – λουλούδι, φτιάξτε πρώτα έναν κύκλο ως βάση. Ενώστε τις άκρες του με κλωστή τυλίγοντας πολλές φορές και σταθεροποιώντας με έναν κόμπο. 
• Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και για τα πέταλα του λουλουδιού. Κάθε φύλλο θα πρέπει να πάρει τη μορφή ημικυκλίου. Οι άκρες της βέργας ενώνονται με το κόλπο της κλωστής πρώτα με τον κύκλο κι έπειτα με τις διπλανές άκρες των υπόλοιπων φύλλων. 
• Αφού ολοκληρώσετε το λουλούδι, πάρτε χαρτί χειροτεχνίας ( ένα χρώμα για το κέντρο και ένα για τα φύλλα) και καλύψτε κάθε τμήμα του χαρταετού. Φροντίστε, ώστε το κάθε χαρτί να είναι 1 εκατοστό μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τμήματος, για να μπορέσετε να το κολλήσετε. 
• Χρησιμοποιείστε το ψαλίδι, για να κάνετε εγκοπές στο χαρτί χειροτεχνίας που εξέχει από τις βέργες. Έπειτα κολλήστε με την κόλλα επάνω και γύρω γύρω στις βέργες
• Για το ντεκόρ (μάτια, στόμα, μύτη κλπ) κόψτε χαρτί χειροτεχνίας σε διαφορετικό χρώμα και κολλήστε στα σημεία που θέλετε.
• Σε όλα τα σχέδια, θα πρέπει να εφαρμόσετε από άκρη σε άκρη ένα κομμάτι βέργας.









Πως θα φτιάξετε τα ζύγια του χαρταετού:
Μην ξεχάσετε τα ζύγια, που χρειάζεται ο χαρταετός, για να πετάξει στον αέρα. Βασικό είναι να δημιουργηθεί ένα ισοσκελές τρίγωνο. Το ένα ζύγι βρίσκεται στο κέντρο του χαρταετού και τα άλλα δύο στις μπροστινές πλαϊνές του άκρες. Θα περάσετε το νήμα ανοίγοντας μικρές τρύπες με τη βελόνα πάνω, κάτω και στα πλαϊνά. Δένετε την καλούμπα στο σημείο, που ενώνονται και τα τρία ζύγια στη μέση του χαρταετού).



by http://www.faysbook.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news