Οάσεις σε μικρά μπαλκόνια

Για εκείνους που δεν έχουν την τύχη να διαθέτουν έναν κήπο στο σπίτι τους, το μικρό μπαλκόνι του διαμερίσματος μπορεί να  γίνει μία μικρή όαση πράσινου μέσα στο άχαρο τοπίο της πόλης.Σας έχω μιλήσει και παλιότερα για το πως θα διαμορφώστε ένα ένα μικρό μπαλκόνι

Μπορείτε εύκολα να μεταμορφώσετε έναν άχαρο τοίχο απλά βάφωντας το σε ένα έντονο χρώμα.Στην προκείμενη περίπτωση έχει βαφτεί στο χρώμα τις  ώχρας.
...μία παραλληλόγραμμη μαξιλάρα κρεμάστηκε με κορδέλες σε ένα μεταλλικό κουρτινόξυλο, μερικές μαξιλάρες   πάνω σε ένα μπαούλο ή παλέτες και έτοιμο το καθιστικό!


Τρεις μόνο μεταλλικές παραλληλόγραμμες γλάστρες τοποθετημένες η μία λίγα εκατοστά μπροστά από την άλλη αρκούν για να δημιουργήσετε ένα διαχωριστικό από ψηλά φυτά. Υπέροχη λεπτομέρεια : μία πέτρα που εκτελεί χρέη σκαμπό ή τραπεζιού!  

Βάψετε το παλιό σας ξύλινο τραπέζι σε ένα έντονο χρώμα και αφού το τοποθετείστε δίπλα στον τοίχο, στερεώστε στον ίδιο τοίχο ένα ράφι για τις γλάστρες σας, βάλτε 1-2 πάνω στο τραπέζι, και χρησιμοποιήστε το κάτω μέρος του τραπεζιού ως αποθηκευτικό χώρο. Εναλλακτικά  καλύψετε το με τραπεζομάντιλο.

Μία υπέροχη ιδέα : στην παραπάνω φωτογραφία το δάπεδο καλύφθηκε από χοντρό βότσαλο και πάνω του τοποθετήθηκαν κομμάτια ξύλου και δημιουργήθηκαν διαφορετικά επίπεδα από ένα κεραμικό πιθάρι, μία τετράγωνη χαμηλή γλάστρα που μέσα της έχουν τοποθετηθεί μικρότερες γλάστρες και  άμμος, και ένα στρογγυλό χρηστικό τραπεζάκι.

Δημιουργήστε νησιώτικο ελληνικό τοπίο μέσα στην πόλη βάφοντας ολόλευκους του τοίχους και τους καναπέδες ή τα έπιπλα.Χρησιμοποιήστε γαλάζια, μπλε ή γαλανόλευκα ριγέ μαξιλάρια , ένα τελάρο για τραπεζάκι, κρεμάστε μερικές γλάστρες στους τοίχους και χάρτινα φαναράκια, κλείστε τα μάτια πάνω σε μία αιώρα και ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε στα υπέροχα νησιά μας...


 Αν διαθέτετε  μεταλλικές καρέκλες κήπου, δημιουργήστε ρομαντική ατμόσφαιρα καλύπτοντας τις μαξιλάρες με ροζ ύφασμα, το τραπέζι με δαντελένιο τραπεζομάντιλο και τον τοίχο με ένα παρεώ ή πίνακα


Πολλά μικρά γλαστράκια (στα οποία μπορείτε εκτός από λουλούδια να φυτέψτε και τα μυρωδικά σας) τοποθετημένα πάνω σε μία μεταλλική ραφιέρα που μπορείτε να βρείτε σε πολύ οικονομική τιμή  στην αγορά και μερικά τοποθετημένα μπροστά στα κάγκελα μαζί με την κουνουπιέρα  δημιουργούν ένα ρομαντικό σκηνικό που ταιριάζει τέλεια με τον πολυέλαιο της ανάρτησης

      Ειδικές κατασκευές 
Αν σας αρέσουν οι παραπάνω ιδέες η ακόμη θέλετε κάτι ειδικά για σας αλλά δεν έχετε τον χρόνο ή τα εργαλεία για να δημιουργήσετε τις παραπάνω κατασκευές, επικοινωνήστε μαζί μου εδώ   αποστέλλοντας φωτογραφίες και διαστάσεις του χώρου σας να σας κάνουμε τις προτάσεις μας ειδικά για τις δικές σας ανάγκες χωρίς καμία υποχρέωση.




2 σχόλια:

  1. polu wraies idees...egw 3exwrisa auth me ta votsala kai ta ksula me diaforetika epipeda :) isws kai na to dokimasw... :)


    fashion-mariac.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xairomai poli gi auto glikia mou..an to dokimaseis tha xarw poli na dw fwtografies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Blogger news