Ιδέες διακόσμησης για μικρούς χώρους

Μικροί χώροι που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε λειτουργικές γωνιές του σπιτιού.
Εάν οι χώροι τους σπιτιού σας είναι μικροί, δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε ιδιαίτερα όσον αφορά στη διακόσμηση και την εκμετάλλευση του χώρου, αφού υπάρχουν μικρές λύσεις που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας, καθιστώντας τους χώρους αυτούς λειτουργικούς και πάνω απ’όλα ευχάριστους. Δείτε εδώ μερικές πρακτικές συμβουλές:
Εκμεταλλευτείτε τον χώρο κάτω από την εσωτερική σκάλα και μετατρέψτε τον σε μέρος της αρχιτεκτονικής του χώρου, που εξυπηρετεί παράλληλα ως αποθηκευτικός χώρος, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε όμορφα καλάθια.
Μετατρέψτε τον χώρο όπου καταλήγει η εσωτερική σας σκάλα σε μία ζεστή γωνιά, τοποθετώντας έναν καναπέ-παγκάκι και εκμεταλλευτείτε τον υπόλοιπο καμουφλαρισμένο χώρο ως αποθηκευτικό.
Παίξτε με την κλίμακα και τα μεγέθη του χώρου. Ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από τον καναπέ του σαλονιού αντανακλά το φως, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ ένα μεγάλο μαξιλάρι με γεωμετρικά σχέδια στον καναπέ, μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο που συγκεντρώνει γύρω του όλα τα σημεία της διακόσμησης.
Οι μικροί χώροι πρέπει να μπορούν να ικανοποιούν ταυτόχρονα πολλές ανάγκες. Ένας καναπές-κρεβάτι στο καθιστικό μπορεί άνετα να μετατρέψει τον χώρο σε έναν προσωρινό ξενώνα, ενώ ένα οθωμανικό σκαμπό μπορεί να λειτουργήσει και σαν τραπεζάκι.
Κάντε σωστές επιλογές διακόσμησης για τη μικρή σας κουζίνα. Τα ψηλά ντουλάπια με συνδυασμό ξύλου και inox δίνουν την εντύπωση ενός χώρου ανοιχτού και καθαρού.
Θυμηθείτε ότι σημαντικό ρόλο στο για να γίνει ένας μικρός χώρος λειτουργικός παίζουν κυρίως η σωστή επιλογή των επίπλων, ο σωστός φωτισμός και φυσικά οι λεπτομέρειες στη διακόσμηση.


Μικρή κουζίνα με ψηλά ντουλάπια και inox λεπτομέρειες.

Χώρος στην κορυφή εσωτερικής σκάλας που έχει μετατραπεί σε μία ζεστή γωνιά.

Μικρό παιδικό δωμάτιο που έχει μετατραπεί σε έναν λειτουργικό χώρο.

Εσωτερική σκάλα με αποθηκευτικό χώρο.

Μικρό καθιστικό με οθωμανικό σκαμπό ως τραπεζάκι.

Σκάλα με ντουλάπες και συρτάρια.

Εσωτερική σκάλα με πολλά ράφια.

Μικρή λειτουργική κουζίνα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news