Fish & Chips

Υλικά:
4 μεσαίες πατάτες
1 κιλό μπακαλιάρο κατεψυγμένο
1 κούπα (120 gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα (200 ml)  μπύρα
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία:
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λωρίδες. Τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με νερό μέχρι να τις τηγανίσετε για να μη σας μαυρίσουν. Κόψτε το ψάρι σας σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπήστε το αλεύρι, την μπύρα, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε αρκετό λάδι έτσι ώστε να καλύπτει το ψάρι σας και αφήστε το να κάψει για 4-5 λεπτά. Τηγανίστε το ψάρι σας μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρεται μαζί με μαγιονέζα.
Tip:  Φροντίστε να τηγανίσετε πρώτα τις πατάτες σας, γιατί το ψάρι θέλει λιγότερο χρόνο τηγανίσματος και είναι προτιμότερο να είναι ζεστό το ψάρι αντί για τις πατάτες.
Καλή σας όρεξη!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news