Στρούντελ


Μια απίστευτη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρπαρίγου θα δανειστώ απόψε να σας παρουσιάσω!Η θερμοκρασία πέφτει και η ανάγκη μας για κάτι ζεστό αλλά και γλυκό ακολουθεί αντίθετη πορεία. Δοκιμάστε ένα απίθανο γλυκό, γεμάτο μυρωδιές από μηλό και κανέλα, που τρώγεται ιδανικά ζεστό.
Μερίδες:4
Χρόνος Προετοιμασίας:5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:25 λεπτά

Υλικά
1/3 φλ. τσαγ. σταφίδες
2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
5 φύλλα κρούστας
2 μέτρια μήλα
1/3 φλ. τσαγ. ζάχαρη
4 κ.σ. βούτυρο
1/4 φλ. τσαγ. ψίχουλα
1/4 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 λεμόνι (χυμός)
1/3 φλ. τσαγιού καρύδια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπρίκι τις σταφίδες και περιχύνουμε με το κονιάκ. Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Αλέθουμε τα καρύδια. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και κάθε τέταρτο το κόβουμε λεπτές φέτες. Τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Λιώνουμε την μια κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα από την κανέλα. Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2-3 και τα προσθέτουμε στα μήλα καθώς επίσης και τα καρύδια και τη ζάχαρη (κρατάμε 2 κ.σ.).
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο για τα φύλλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο. Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο. Το βουτυρώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Αφού στρώσουμε τα 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.
Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό. Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω. Αλείφουμε το στρούντελ με λίγο βούτυρο, το μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5’ και μετά αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news