Στρώστε σωστά το τραπέζι για ένα δείπνο

Στρώστε σωστά το τραπέζι για ένα δείπνο
Ακολουθήστε τους γενικούς κανόνες του πρωτοκόλλου για το σωστό στρώσιμο του τραπεζιού σε ένα δείπνο.
1. Επιλέξτε το τραπεζομάντιλο και σιγουρευτείτε ότι τα κουβέρ σας συνδυάζονται απόλυτα. Αν το τραπεζομάντιλο είναι λευκό μπορείτε να επιλέξετε χρωματιστά κουβέρ ή αντίθετα. Αν όμως επιλέξετε διάφορα χρώματα να είστε σίγουρες ότι ταιριάζουν.
2. Στρώστε πρώτα τα πιάτα, σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Έτσι θα σας είναι πιο εύκολο να προσθέσετε και τα υπόλοιπα αντικείμενα.
3. Υπολογίστε περίπου 60 εκατοστά για κάθε θέση, ώστε οι καλεσμένοι να κάθονται άνετα.
4. Τοποθετήστε τα κουβέρ στην αριστερή πλευρά του κάθε πιάτου ή αν θέλετε να κάνετε κάποιο σχέδιο μπορείτε να το τοποθετήσετε στο κέντρο του κάθε πιάτου.
5. Γενικά το στήσιμο των μαχαιροπίρουνων γίνεται με την εξής λογική, στο δεξί χέρι τοποθετούνται τα μαχαίρια και τα κουτάλια καθώς έτσι πρέπει να τα κρατάμε και στο αριστερό χέρι τοποθετούνται τα πιρούνια. Η σειρά που πρέπει να χρησιμοποιούνται τα μαχαιροπίρουνα είναι από έξω προς τα μέσα. Για παράδειγμα, πρώτα τρώμε την σαλάτα με το πιρούνι της σαλάτας και στη συνέχεια το κυρίως πιάτο με το πιρούνι φαγητού.
6. Διακοσμήστε το τραπέζι σας με ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, ανάλογα την εποχή ή με κηροπήγια.
7. Τοποθετήστε τα φαγητά σας σε πιατέλες και σερβίρετε τα κατά μήκος στο κέντρο του τραπεζιού.
Tip:
Η διάθεση της οικοδέσποινας είναι σημαντική όταν φιλοξενεί κόσμο στο σπίτι, να είστε προετοιμασμένες να διασκεδάσετε τους καλεσμένους σας με ωραία μουσική και ενδιαφέροντα θέματα προς συζήτηση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news