Ιδέες Για Το Βεστιάριο Στην Είσοδο


Ο τρόπος τακτοποίησης των ρούχων μας ή των ρούχων των καλεσμένων μας στην είσοδο του σπιτιού είναι συχνά θέμα πονοκεφάλου. Είτε δεν υπάρχει ο ανάλογος χώρος, είτε ψάχνουμε κάτι κομψό και γουστόζικο που δεν θα μας χαλάει τη διακόσμηση. Ας δούμε μερικές ιδέες για να εμπνευστούμε συνδυάζοντας το ωραίο με το πρακτικό.

Αν διαθέτουμε έναν απλό τοίχο μπορούμε να τον ντύσουμε με ταπετσαρία - δέντρα και να κρεμάσουμε πάνω απλούς γάντζους για ρούχα. Θα φαίνεται διασκεδαστικό σαν να κρέμονται πάνω στα δέντρα κι όταν θα είναι άδειος ο τοίχος οι γάντζοι θα χάνονται.

Αν διαθέτουμε μια εσοχή στην είσοδο το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να το ντύσουμε με μια κομψή ταπετσαρία. Εγώ προσωπικά θα έφτιαχνα ένα επιπλάκι κάτω, ή έστω κάνα ράφι για τα παπούτσια.


Εναλλακτικά βάφουμε  την εσοχή σε ένα θεσπέσιο μαγευτικό χρώμα και φτιάχνουμε από κάτω ένα επιπλάκι - παπουτσοθήκη - καναπεδάκι στο ίδιο χρώμα. Ότι βάλουμε σε αυτόν τον τοίχο μετατρέπεται σε wall art! Ευκαιρία να εκθέσουμε εκείνα τα ψάθινα καπέλα!!

Μια μίνιμαλ σκανδιναβικού τύπου εκδοχή του  "χτίσε την εσοχή" με κλειστούς χώρους. Πολύ κομψό!

Η ίδια περίπτωση εσοχής, ντυμένη με ταπετσαρία και ράφια, όπου όμως η πρωτοτυπία έγκειται στη χρήση σκάλας, πάνω στην οποία κρέμονται τα ρούχα.
Εδώ μια διαφορετική χρήση της σκάλας σε vintage ύφος, με πολύ στυλ κι ευρηματικότητα


Για πρωτοτυπία στερεώστε μια σανίδα στον τοίχο και βιδώστε πάνω γάντζους.


Όταν η είσοδος γίνεται κατευθείαν μέσα στο καθιστικό εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε ένα "προθάλαμο" χρησιμοποιώντας ένα έπιπλο "διαμπερές" όπως αυτή η βιβλιοθήκη. Σε αυτή μπορούμε να τακτοποιούμε κάποια πράγματα, όπως παπούτσια και τσάντες ενώ απέναντι έχει τοποθετηθεί μια ενδιαφέρουσα κατασκευή από ξύλο που λειτουργεί ως κρεμάστρα. Αυτή η κατασκευή μπορεί να γίνει σε ότι σχέδιο θέλουμε, να είναι κάτι ωραίο εικαστικά ώστε να μην μοιάζει με μια βαρετή και συνηθισμένη κρεμάστρα.

Η είσοδος βάφεται σε διαφορετικό χρώμα και τα ρούχα κρεμιούνται πάνω σε μια κατασκευή με σιδερένιους σωλήνες. δίνοντας μοντέρνο ύφος στο χώρο.

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας!


Στην ίδια λογική, ένα κομμάτι ξύλο κρεμιέται με αλυσίδες από την οροφή. Εύκολο, έξυπνο, φθηνό και όμορφο!



Γι άλλη μια φορά οι παλέτες μας λύνουν τα χέρια!
Κομμάτια mdf κομμένα σε σχήματα δέντρων! Μια εξαιρετική ιδέα!!

Και τελευταία η πιο ΘΕΙΚΗ πρόταση! Καθόλου πρακτική αλλά θα την εφάρμοζα χωρίς δεύτερη σκέψη!


2 σχόλια:

 

Blogger news