Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες


Σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω μια υπέροχη συνταγή για μπιφτέκια με μια δικιά μου ωραία προσθήκη που τα κάνει ακόμη ποιο φανταστικά, και υγιεινά!!


 Υλικά
Για τα μπιφτέκια1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες 
1 ποτηρή του νερού Quaker βρώμης 
2 κ.σ. ξίδι2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
8 πατάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια (χυμός)
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού νερό 
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Βάζουμε την βρώμη  και την  ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news