Ιδρύεται Ενωση Διακοσμητών Ελλάδας

Οι Διακοσμητές – Interior Designers, που αποτελούν μια από τις σημαντικές θέσεις εργασίας στον μελετητικό και κατασκευαστικό κλάδο, αποκτούν πλέον τον δικό τους φορέα.
Η προς ίδρυση Ένωση Διακοσμητών Ελλάδας – Ε.ΔΙ.Ε. (HELLENIC INTERIOR DESIGNER’S ASSOCIATION – Η.I.D.Α.), είναι μία πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διακοσμητων Κεντρικής Ελλάδας – Ε.ΔΙ.Κ.Ε. σε συνεργασία με τις άλλες υφιστάμενες τοπικές Ενώσεις, Ένωση Διακοσμητών Βορείου Ελλάδας – Ε.ΔΙ.Β.Ε., Ένωση Διακοσμητών Βιτρινών Θεσσαλίας – Ε.ΔΙ.ΒΙ.ΘΕ. και Ένωση Διακοσμητων Εκθεσιακών Περιπτέρων Θεσσαλίας – Ε.ΔΙ.Ε.ΠΕ.ΘΕ.
Τον Μάρτιο του ’12, στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση των Διακοσμητών, στην Αγριά Βόλου, που στόχο είχε την απόφαση για την ίδρυση Πανελλαδικού Φορέα, έγινε ανοικτή συζήτηση για την καταγραφή των σκοπών της Ένωσης και ψηφίσθηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, όπου συμμετέχουν 7 αναγνωρισμένοι επαγγελματίες και 3 νέοι επαγγελματίες του κλάδου. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ανέλαβε την ανάλυση των αρχών και σκοπών της Ένωσης, αλλά και των διαδικασιών ίδρυσής της, έως το τέλος του 2012.

Στη συνάντηση, όπου παρευρέθηκαν ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και νέοι εκκολαπτόμενοι επαγγελματίες, σπουδαστές, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του κλάδου, συμφώνησαν ότι, η ανάγκη ίδρυσης Πανελλήνιου Φορέα είναι επιτακτική και η αποστολή του πρέπει, καταρχήν, να είναι:
• Ο Ενιαίος κώδικας επαγγελματικών αρχών
• Οι Ενιαίες τιμές και τα συμφωνητικά παροχής υπηρεσιών
• Η προώθηση όλων των μορφών συνεργασίας των μελών της
• Η επίδειξη ενεργούς αλληλεγγύης στην επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα όλων των μελών
• Η εκπαίδευση και συνεχόμενη εξέλιξη των μελών όλων των επιπέδων,
• Ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μελών, στους τομείς αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, αρχιτεκτονικής περιβάλλοντος χώρου, σχεδιασμού αντικειμένων και εκπαιδευτικής καριέρας.

Καλούνται, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ, όλοι οι συνάδελφοι, που θέλουν να συμμετέχουν στο καταστατικό, ως ιδρυτικά μέλη του νέου φορέα, να στείλουν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά στο mail epitropi.forea@gmail.com έως 30 Οκτωβρίου 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news