DIY Χρήσιμος πίνακας 

Το έχω πει και ποιο παλιά αγαπώ πάρα πολύ να κατασκευάζω πράγματα για το σπίτι μου μόνη μου, τα θεωρώ ποιο όμορφα και ποιο χρηστικά και ποιο μοναδικά! Με βασικά στοιχεία το ξύλο και τη λινάτσα φτιάξτε μόνες σας ένα χρηστικό πίνακα που θα στολίζει τον τοίχο πάνω από το γραφείο η το τραπέζι εργασιών σας!!
 Στις θήκες τους μπορείτε να αποθηκεύσετε μικροπράγματα που πιάνουν χώρο και χάνονται εύκολα και εκτός από χρηστικότητα θα έχετε μία καλλιτεχνική πινελιά στο χώρο σας, φτιαγμένη από τα χεράκια σας!



   Υλικά που θα χρειαστείτε:

Λινάτσα αρκετή να καλύπτει έναν πίνακα
Πίνακα από φελλό με ξύλινο σκελετό
Ρετάλια από λίνο ύφασμα, παλιές δαντέλες και πετσετάκια
Χοντρή ανθεκτική κλωστή
Χρωματιστές κλωστές
Στένσιλ
Πινέζες
Συνδετήρες
Βαμβακερή ταινία
Ισχυρή κόλλα
Μεγάλο συρραπτικό για υφάσματα

Κόβετε ένα  κομμάτι λινάτσα λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του πίνακα που έχετε. Κόβετε επίσης σε διάφορα γεωμετρικά σχήματα τα ρετάλια που έχετε στη διάθεσή.


Ξεκινάτε να ράβεται τα ρετάλια άτακτα πάνω στον πίνακα με τρόπο που να δημιουργούν τσέπες ή θήκες. Προτιμήστε τα γερά υφάσματα για να κάνετε μια μεγάλη τσέπη και αφήστε τα υπόλοιπα για μικρές θηκούλες.

Παίρνετε τη λινάτσα και την τοποθετείται πάνω στον πίνακα .Καλύπτεται
με το ύφασμα τα πλαϊνά του πίνακα και κολλάτε στην πίσω πλευρά το
ύφασμα με το συρραπτικό πάνω στον ξύλινο έπιπλο. 
Κόβετε το ύφασμα που τυχόν περισσεύει 



Χρησιμοποιείτε την ταινία γύρω από το πλαίσιο για να καλύψετε τα σιδεράκια από το συρραπτικό και να αποφύγετε γρατσουνιές στον τοίχο.

Ο πίνακας είναι έτοιμος προς χρήση! Για τα υλικά που τελικά θα γεμίσουν τις τσέπες και τις θήκες του χρησιμοποιείστε την έμπνευση της στιγμής. Αφήστε την φαντασίας να γεμίσει τον πίνακα, χρησιμοποιώντας απλά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα  που θα δώσουν ξεχωριστό χαρακτήρα στη δημιουργία σας!


by: designsponge.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news