Ροζ λεμονάδα

Έψαχνα εδώ και καιρό μια ωραία συνταγή για σπιτική λεμονάδα και καθώς κοιτούσα στο internet έπεσα πάνω σ ένα φανταστικό blog(http://santie-athina.blogspot.gr) και ανακάλυψα υπεροχή συνταγή για σπιτική ροζ λεμονάδα! Την δοκίμασα και μπορώ να πω ότι είναι φανταστική και πολύ εντυπωσιακή!
Υλικά
3 κούπες χυμό λεμονιού(αφού τον έχουμε στραγγίξει για να πάρουμε καθαρό χυμό)
3 κούπες ζάχαρη (!!!)
3 κούπες νερό (για το σιρόπι)
2 κούπες νερό κρύο για συμπλήρωμα
2κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνης(υπάρχει σε σούπερ μάρκετ)

1. Αρχικά μην τρομάζετε από την ποσότητα της ζάχαρης, γιατί μετά μπορούμε να αραιώσουμε το ποτηράκι μας με επιπλέον νερό ή παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο ή ανθρακούχο νερό.
2. Οι κούπες αυτή τη φορά είναι ότι κούπες έχετε. Δηλαδή με την ίδια θα τα μετρήσετε όλα.
3. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι εύκολο με τις 3 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό. Απλά να βράσει για να διαλυθεί η ζάχαρη, όχι περισσότερο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να γίνει χλιαρό.
4. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το χλιαρό σιρόπι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και προσθέτουμε και τις 2 κούπες κρύο νερό. Επίσης ρίχνουμε και τις 2 κ.σ. γρεναδίνη ώστε να πάρει ελαφρύ ροζ (χμμ... ή σομόν χρώμα!). Αν βάλετε περισσότερη μπορεί να επηρεάσει τη γεύση...
5. Γεμίζουμε μπουκάλια(μου βγήκε περίπου 1700γρ.) και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όπως ανέφερα, όταν θέλουμε να πιούμε ανάλογα τα γούστα αραιώνουμε με κρύο νεράκι, παγάκια, θρυμματισμένο πάγο(αυτό είναι πολύ ωραίο) ή και σόδα ή ανθρακούχο νερό!
6. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη, αν μπορείτε να την πιείτε και πιο ξινούτσικη. Εγώ δεν μπορώ!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news