Η βυσσινάδα της γιαγιάς


Η βυσσινάδα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πότο. Και έχει το θετικό ότι διατηρείτε για πολύ καιρό στο ψυγείο. Μου θυμίζει πάντα έντονα καλοκαίρι και κήπο! Και της πρώτες μου καλοκαιρινές εφηβικές εξορμήσεις!! - Χυμό μπανάνα- βύσσινο παρακαλώ!! Γι αυτό σήμερα που έχει ζέστη αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την μυστική μου συνταγή…

1 κιλό ώριμα βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Αφαιρούμε όλα τα κοτσάνια και τα φύλλα που τυχόν υπάρχουν
Ελέγχουμε προσεκτικά τα βύσσινα και αφαιρούμε αυτά που είναι χαλασμένα
ΔΕΝ αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Ξεπλένουμε με άφθονο νερό τα βύσσινα
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό
Ανοίγουμε την θερμοκρασία του ηλεκτρικού ματιού στο μέγιστο
Όταν δούμε πως το περιεχόμενο της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε αμέσως τη θερμοκρασία στο ελάχιστο γιατί αλλιώς θα φουσκώσει και θα χυθεί έξω
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα ανακατεύοντας συχνά
Στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι
Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε ένα στραγγιστήρι
Ρίχνουμε προσεκτικά μέσα στο στραγγιστήρι το περιεχόμενο της κατσαρόλας
Αφήνουμε μερικά λεπτά ώστε να στραγγίσει όλο το σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει
Αδειάζουμε το σιρόπι σε καθαρά μπουκάλια με τη βοήθεια ενός χωνιού
Βάζουμε τη βυσσινάδα στο ψυγείο
Σερβίρισμα
Το σιρόπι δεν πίνεται φυσικά έτσι. Πρέπει να αραιωθεί, Η διαδικασία είναι η εξής. Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι 1 με δύο δάχτυλα (εκατοστά) σιρόπι
Γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με νερό
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι
Προσθέτουμε δύο τρία παγάκια και ένα καλαμάκι


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news